Ясно е - повечето, ако не всички индустрии, са пренаситени. Има

...
Ясно е - повечето, ако не всички индустрии, са пренаситени. Има
Коментари Харесай

Да пробиеш ниша в пренаселен пазар: Част 1

Ясно е - повечето, в случай че не всички промишлености, са пренаситени. Има доста изобретателни хрумвания и с бързия метод, по който светът напредва посредством обществените мрежи и цифровата връзка, пазарите бързо се наводняват. Но това не е причина да напуснете кораба. Ако сте разкрили, че стартирате бизнес на претъпкан пазар, е време да определите нещата, които ви отличават, и по какъв начин можете да привлечете верните клиенти.

Тайната на триумфа е просто дедуктивно размишление – би трябвало да потърсите пропуските, оставени от одобрените компании, и да приспособите компанията си към % от потребителите, до които не доближават. За да изградите своята ниша, би трябвало да намерите хората, с които желаете да работите, да създадете неповторимо преживяване, да улесните живота на потребителите и да им дадете най-хубавата възвръщаемост на вложенията.

Намерете забравените клиенти в промишлеността

Дори и да е пренаситена една промишленост, постоянно ще има един набор от консуматори, които се усещат забравени. Мислете за нетрадиционния покупател, който желае да стане клиент, само че не може, тъй като промишлеността не е направила място за него. Компанията за финансови технологии Sandclock направи това в промишлеността за ръководство на благосъстоянието. Те заеха пространство в криптовалутата и блокчейна и се стремяха да го създадат налично за нетрадиционни консуматори – тези купувачи, които не оперират с мултимилионни вложения.

Насочването към забравения консуматор изисква креативност, тъй като би трябвало да мислите оттатък очевидните купувачи и да предвиждате други способи, по които продуктът, услугата или промишлеността могат да доближат до хората.

Създайте неповторимо преживяване

Крайната цел е да се доближи до потребителя, тъй че основаването на неповторимо преживяване може да се преглежда като усъвършенстване на обществени платформи, преосмисляне на покупка или пускане на начинания, основани на тласъци.Например електронната търговия набъбна бързо през последната година и множеството, в случай че не всички марки за онлайн извършване на покупки, се борят да наваксат. Лидерите в Switcher схванаха това и взеха решение, че с цел да се откроят, би трябвало да премислят преживяването на клиента. Те сътвориха платформа за извършване на покупки онлайн, с цел да могат да споделят марките своите артикули с потребителите в действително време, тъкмо както при влизане в същински магазин.

Очаквайте продължение!

Шама Хайдер, създател и основен изпълнителен шеф на Zen Media, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР